concertgebouw-door_orig

De dirigent

De Britse dirigent Quentin Clare maakte
zijn professionele debuut op 25-jarige leeftijd toen hij het Hallé Orchestra dirigeerde in december 2000 in de Bridgewater Hall te Manchester. Sindsdien heeft hij met veel succes uitvoeringen gegeven met orkesten in het Verenigd Koninkrijk, zoals het BBC Philharmonic (uitgezonden op BBC 4 en BBC Radio 3), Ensemble Eleven en English Northern Sinfonia.

Quentin heeft diverse orkesten in Nederland geleid, waaronder het Radio Filharmonisch Orkest, Noord-Hollands Philharmonisch Orkest (nu Holland Symfonia), Musica Ducis en het Zeeuws Orkest. In 2008 werd hij muzikaal directeur van het Nieuwe Mannheim Koor en Orkest waarmee hij regelmatig optreedt. In Duitsland heeft hij samengewerkt met de orkesten van Bochum, Nürnberg, Hagen en Würzburg en vervulde hij een assistent-dirigentschap met het New Berlin Chamber Orchestra. In 2009 leidde hij het Deens Nationaal Symfonieorkest. Recentelijk heeft Quentin tevens samengewerkt met verschillende Franse orkesten, zoals de Opera Nationale de Lorraine en de Opera Nationale du Rhin in Straatsburg, waar hij betrokken was bij de Franse premiere van Robert Carsens geprezen productie van Battistelli’s Richard III.

Quentin studeerde directie in het Verenigd Koninkrijk bij Andrew Mogrelia en in Nederland, waar hij afstudeerde met een Master in Muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, na zijn studie te hebben voltooid bij Jac van Steen, Ed Spanjaard en Micha Hamel.1

Sinds het najaar van 2014 is Quentin dirigent van Kamerorkest Pulcinella. Dirigent vanaf de oprichting tot het voorjaar van 2012 was Jussi Jaatinen. Hij nam afscheid met de Vijfde symfonie van zijn landgenoot Jean Sibelius. Vanaf het voorjaar van 2013 tot en met het voorjaar van 2014 stond Pulcinella onder leiding van Gijs Leenaars.